FAQ

faq (vanliga frågor)

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får ta emot. Om du inte finner det svar du söker är du välkommen att kontakta oss. Mer information hittar du under “kontakta oss”.

Nej, vi ordnar inte boende, men vi har tagit fram förslag på platser du kan bo på, som du hittar under rubriken ”Boende”. Värnamo har flera hotell  och i kringliggande orter finns ytterligare ett par. I Värnamo finns också en trevlig familjecamping som bara är ca 15 minuters promenad från konferensplatsen. Där kan man hyra stugor, ställa husvagnar eller bo i tält.

Konferensen har en avgift (se mer info under “anmälan och pris”), och man kan välja att komma en dag eller valfritt antal dagar.

Däremot är det FRI ENTRÉ till väckelsemötena, seminarierna för unga samt söndagens gudstjänst.

OBS! Det är billigare anmälningsavgift via hemsidan än om ni betalar direkt vid dörren utan föranmälan.

Ja, det kommer att finnas ett utställningsområde med produkter, tjänster och verksamheter som på olika sätt verkar positivt för Israel.

Alldeles utmärkt. Vi försöker göra konferensen så bra som möjligt för alla möjliga besökare. Under 16 år går man in gratis på konferensen, och under 13 år ges 50% rabatt på maten. På konferensplatsen finns barnrum för de minsta (med fönster mot möteslokalen) samt ett rum dit ljud och bild överförs och det finns plats att rita på, spela m.m.

Värnamo stad är även en naturvänlig plats med sjöar, lekplatser och aktiviteter tillgängliga inom bilavstånd. Apladalen med både fik och stor lekpark finns 5-10 minuters gångväg från konferensområdet.

Konferensen ligger på markplan och det är nära mellan de olika aktiviteterna. Du som har svårt att gå längre sträckor bör, om ni bokar måltider, välja Arken som matplats.

Det finns ett kafé tillgängligt på konferensområdet med enkel servering. Där finns dock inte någon varm mat att köpa. Inom en kort promenads avstånd från konferensområdet ligger Värnamo centrum som har både kaféer och restauranger tillgängliga.

Anmälningen är öppen fram till tisdagen den 11 juni. Även i år har vi öppet i idrottshallen som ger fler sittplatser än i bara stora salen. Det som är begränsat är tillgången till matplatser. Så, vill ni äta på platsen, för att garantera en plats, boka så tidigt som möjligt.

När det blir fullbokat på måltider/platser kommer dessa alternativ att tas bort från bokningsformuläret på anmälningssidan.

Ja. Vi ser till att konferensen spelas in ljudmässigt. Efter konferensen kommer det finnas möjlighet att beställa detta material från Israels Vänner på CD.