Vanliga frågor

FAQ (frequently asked questions)
Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får ta emot. Vi hoppas att dessa kan hjälpa dig att reda ut eventuella frågetecken kopplade till vår sommarkonferens och din vistelse hos oss. Om du mot förmodan inte finner svar på din fråga är du självklart välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter under rubriken ”kontakt” i menyn.

Nej, vi ordnar inte boende, men vi har tagit fram förslag på platser du kan bo på, som du hittar under rubriken ”Bo & äta” och sedan ”Boende”. Värnamo har flera hotell  och i kringliggande orter finns ytterligare ett par. I Värnamo finns också en trevlig familjecamping som bara är ca 15 minuters promenad från konferensplatsen. Där kan man hyra stugor, ställa husvagnar eller bo i tält.

Konferensen har en avgift (se mer info under ”anmälan och pris”), och man kan välja att komma en dag eller valfritt antal dagar. Det är billigare anmälningsavgift via hemsidan än om ni betalar direkt vid dörren utan föranmälan. Söndagens gudstjänst firas tillsammans med församlingen Pingstkyrkan Arken och är således en öppen samling (fri entré).

Ja. Vårt utställningsområde är vanligtvis fullt med utställare som erbjuder produkter, litteratur, resor, tjänster och verksamheter som på olika sätt verkar positivt för Israel.

Alldeles utmärkt. Vi försöker göra konferensen så bra som möjligt för alla möjliga besökare. Under 16 år går man in gratis på konferensen, och under 13 år ges 50% rabatt på maten. På konferensplatsen finns barnrum för de minsta (med fönster mot möteslokalen) samt ett rum dit ljud och bild överförs och det finns plats att rita på, leka, spela m.m.

Värnamo stad är även en naturvänlig plats med sjöar, lekplatser och aktiviteter tillgängliga inom bilavstånd. Apladalen med både fik, djur och stor lekpark finns 5-10 minuters gångväg från konferensområdet.

Konferensen ligger på markplan och har rymliga utrymmen. Det är även nära mellan de olika aktiviteterna. Du som har svårt att gå längre sträckor bör, om ni bokar måltider, välja Arken som matplats.

Ja. Det finns ett kafé tillgängligt på konferensområdet med enkel servering. Där finns dock inte någon varm mat att köpa. Inom en kort promenads avstånd från konferensområdet ligger Värnamo centrum som har både kaféer och restauranger tillgängliga.

Anmälningen är öppen fram till tisdagen den 10 juni. Även i år har vi öppet i idrottshallen som ger fler sittplatser än i bara stora salen. Det som är begränsat är tillgången till matplatser. Önskar ni äta av konferensmaten, bör ni boka så tidigt som möjligt för att garantera en plats.

När det blir fullbokat på måltider/platser kommer dessa alternativ att tas bort från bokningsformuläret på anmälningssidan.

Ja. Vi ser till att konferensen spelas in ljudmässigt. Efter konferensen kommer det finnas möjlighet att beställa detta material från Israels Vänner på CD eller USB.

Ibland händer det oväntade och en anmälan måste avbokas. Du som anmäler dig till konferensen behöver känna till följande:

  • Anmälan till konferensen via vår hemsida och med faktura som betalmedel är möjlig mellan 1 mars – 10 juni.
  • Anmälan via vår hemsida med olika betalmedel är möjlig fram till konferensens start.
  •  Betalningsvillkor för faktura är 30 dagar. Notera dock att detta minskas ju närmare den 10 juni vi kommer. Betala i god tid.
  • Utebliven betalning leder till att anmälan avbokas.
  • Avbokning av anmälan är möjlig fram till 10 juni.
  • Vid avbokning återbetalas endast ev. kostnad för mat.
Vi planerar för att genomföra konferensen och arbetar oförtrutet med att göra detta till ett så bra evenemang som möjligt. Vi följer självklart hela tiden utvecklingen som sker i vårt land och tar del utav myndigheternas beslut. 

Vid händelse utav att konferensen skulle behöva ställas in låter vi meddela detta i god tid. Vi kommer då kontakta alla som redan är anmälda och erbjuda full återbetalning.

Om du själv väljer att göra en avbokan utan att konferensen blivit inställd gäller ordinarie villkor för din anmälan. Dvs, vid egen avbokning återbetalas endast ev. kostnad för mat.